Help, mijn website is niet responsive!

Het geeft toch niet, dat jouw website niet goed leesbaar en bruikbaar is op smartphones en tablets? Toch wel! Het is vervelend voor je bezoekers en dus ook voor jou. Hoog tijd om jouw site responsive te laten maken...

Responsive, adaptive, adjustive. Allemaal termen die te techniek beschrijven die zorgen dat jouw websites op alle apparaten en schermformaten goed toont en functioneert. Geen overbodige luxe, want het aantal bezoekers op onze websites via kleine schermen groeit exponenteel. In een rap tempo wordt de traditionele desk-top computer met een groot scherm verdrongen door tablets. Nu bekijkt al de helft van alle bezoekers onze sites via tablets. Dik dertig procent kijkt nog via een pc en en al bijna 20 procent via smartphones.

Op tablets toont een oude website vaak nog wel redelijk, maar veel dingen werken niet of niet lekker. Het menu klapt niet uit waardoor pagina's niet bereikbaar zijn, formulieren zijn onbruikbaar, tekst is slecht leesbaar en swipen van afbeeldingen lukt niet. Op een smartphone is een ouderwetse non-responsive website vaak helemaal onbruikbaar. Voor veel bezoekers al snel reden om naar een andere site te surfen.

Zoekmachines zoals Google en Bing zijn ook niet blij met niet-mobiele websites. Zij kennen deze sites een lagere waarde toe en daarmee komen ze lager in de zoekresultaten.

Alle reden dus om snel te zorgen dat jouw site geschikt gemaakt wordt voor mobiel gebruik. 

WEBafdeling helpt je graag bij het inventariseren van jouw site. En als jouw site niet voldoet maken we een voorstel hoe jouw site wel toekomstbestendig wordt. Neem daarvoor snel contact met ons op.