Mailchimp

 

Net gestart met je bedrijf en je voelt dat het tijd is om een eerste nieuwsbrief de deur uit te doen? 

Of niet tevreden over je huidige manier van nieuwsbrieven schrijven, misschien maak je hem nog op in word en verstuur je hem in de mail als pdf? 

Natuurlijk kunnen alle manieren goed zijn. Maar ik zweer al een paar jaar bij Mailchimp. De gratis versie is goed, je kunt aan tweeduizend adressen je nieuwsbrief versturen (met maandelijks maximum van 12.000 stuks).

Dus max 6 keer per maand aan 2000 mensen. Het enige is dat er onderin je nieuwsbrief een mailchimp logo komt te staan, wat mijns inziens overkomelijk is, als tegenprestatie voor de service die ze bieden.

Het programma is gemakelijk, in een mum van tijd heb je een account aangemaakt en schrijf je je eerste nieuwsbrief. Je voert namen en adressen in van lezers, die in hun nieuwsbrief ook de mogelijkheid krijgen om zich af te melden. Of om hun gegevens aan te passen.
Je gebruikt niet te veel tekst en plaatst af en toe een afbeelding. In je tekst staan diverse links naar sites waar je op doelt.... Achter de schermen zie je wie je nieuwsbrief heeft geopend, niet oninteressant! En ook de links staan vermeld in jouw overzicht, wie er wanneer en hoevaak op heeft geklikt.
Als je je nieuwsbrief als pdf via e-mail naar potentieel geinteresseerden stuurt krijg je nooit zoveel leerzame feedback.

En die aap, als je je nieuwsbrief gaat versturen? Ik vind 'm nog telkens erg leuk.... weet je zeker dat je klaar bent met schrijven....

hoerah, high fives, je nieuwsbrief is onderweg!

 

Uiteraard helpt WEBafdeling je graag met het opzetten van je eerste nieuwsbrief in mailchimp en je wegwijs maken in de functies. Ook kan op je site een formuliertje geplaatst, zodat men zich kan abonneren op je nieuwsbrief, fijn laagdrempelig.