WEBafdeling bouwt haar websites

met liefde natuurlijk!

En met technische programma's zoals Drupal, WordPress of Dreamweaver. Met ontwerpprogramma's zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en andere Adobe Creative Suite software.

Drupal

WEBafdeling bouwt in Drupal. Drupal is open-source Content Management Systeem (afgekort: CMS). Een CMS is een raamwerk waarmee websites gebruiksvriendelijk worden beheerd. Open-source wil zeggen dat het gratis te gebruiken is en dat het systeem ontwikkelt wordt door een community in plaats van één commerciele partij. Op Drupal kunnen kleine, maar ook hele grote sites worden gebouwd, er kunnen verschillende rollen voor verschillende gebruikers worden ingesteld, een webwinkel worden toegevoegd, een reseverings- of een nieuwsbriefsysteem worden geïntegreerd. Eigenlijk kan alles...
Klanten zeggen:

Wat is dát gemakkelijk updaten, met die 2 A4tjes uitleg. Zelfs ik, met twee dititale linkerhanden, kan het!

WordPress

Liever een WordPress site, hoewel WEBafdeling meer fan is van het stabiele Drupal? Of heb je al een WordPress site die prima bevalt, maar alleen wat opgefrist moet worden? Vraag het mij en ik kijk er naar.

 

Jij betaalt alleen onze kennis,
je betaalt niet voor de software.

 

Drupal's sterke punten

- Het systeem is zeer stabiel. Dat draagt ertoe bij dat er een relatief gering risico bestaat op security issues. Eventuele security issues worden snel opgelost door middel van updates.
- Drupal heeft een zeer grote, wereldwijde gebruikerscommunity. Webafdeling is ook lid van deze community.
- Drupal beschikt over een groot aantal standaard modules en functionaliteiten. Daardoor is een website in de toekomst relatief eenvoudig uit te breiden met nieuwe functionaliteit en modules, bijvoorbeeld met een webwinkel. Naast de standaardmodules zijn er duizenden extra modules beschikbaar, ontwikkeld door de community.
- Het systeem is geschikt voor relatief kleine websites, maar door de vele modules en mogelijkheden is het juist ook zeer geschikt voor omvangrijke websites. Van marketing-inspanningen tot intern communicatiegebruik. Voor informerende websites, maar ook voor communicatie tussen verschillende groepen.
- Het toegangscontrolesysteem (de inlog op het CMS) kan eenvoudig worden aangepast aan jou organisatiestructuur. Zodat iedereen precies de nodige toegang heeft.
- Wereldwijd werken veel overheden en gerenommeerde organisaties en bedrijven met Drupal: WarchildNatuurmonumentenGemeentemuseum Den HaagGroen Links, Amnesty International en vele anderen.
- Je bent niet gebonden aan één leverancier; een groot netwerk van service-aanbieders geven vertrouwen in de continuïteit van Drupal.

Voordelen voor jou

- Drupal staat bekend als efficiënt en effectief: met relatief weinig moeite kun je veel bereiken.
- Drupal biedt gebruikers een eenvoudig te bedienen gebruikersinterface, het is erg gemakkelijk zelf teksten aan te passen.
- Drupal is ook flexibel & uitbreidbaar. Zo kun je verschillende typen inhoud beheren: tekst, afbeeldingen, video, kalenders, enquêtes, forums, ... De uitbreidingsmogelijkheden maken het eenvoudig om snel nieuwe inhoudstypen toe te voegen en daarmee de functionaliteit te verbeteren.

Logo's en andere huisstijlelementen ontwerpt WEBafdeling in Adobe's Photoshop en Illustrator.
 

Én WEBafdeling is duurzaam bezig:

- Astrid fietst naar haar werkplek
- de stroom voor onze hardware wekken we op met onze eigen zonnepanelen
- áls we de auto nemen, is dat al jaren een hybride Toyota Auris
- onze hostingpartij is groen